Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oszustwo

Nestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisaj handlowalem z jedną osobą ta osoba powiedzala mi za da mi 5 euro za itema tylko ja najpierw musze dać no więc dałem a ta osoba wyskoczyla mi ''Opierdol mi pęto'' jak mogę tego itema odzyskać i czy support mi w tym pomoże ??? mam ssa z Czatu steam

damjian.png

Opublikowano

Zgłoś na steamrep to go otagują jako scammera.

A jeśli on nic nie dał podczas wymiany to możesz napisać do supportu i jest możliwość, że ci oddadzą ten item, a gościowi dadzą bana na trade.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Niekoniecznie za wymianę item / pieniądz, ale za puste miejsce w trejdzie u kogoś. Bo mógł ktoś np konto zhijackować i sobie itemy przenieść. Ale jeśli ktoś oscamował kogoś dając mu refa za unu to nic nie zrobią.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jak może za to karać skoro nawet zrobiło rynek na którym można itemy za kasę sprzedawać?

Nestle z ciekawości jaki item straciłeś? :P

Mundur galowy ;D

damjian.png

Opublikowano

nic ci nie oddadzą, miałem podobną sytuację tyle, że scammer quickswitchował itema i ja tego nie zauważyłem (max head, także trochę straciłem)

Some examples of trades that you should not agree to are:

- Trading items/gifts for money outside of the Steam Community Market

- Trading items/gifts for CD keys

- Trading items/gifts and expecting them to be returned to you through a verbal agreement

- Trading items/gifts for nothing in return in the first trade and expecting to get an item or gift in a later trade

tego masz unikać, jak nie będziesz to ci na pewno nie oddadzą itemów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...